Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΡΑΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: Καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων much?

Θα σας βρω.... Μια μερα που θα χω επαρκη επιστημονικη ιδιοτητα θα σας το κλεισω το μαγαζακι πουστρακια. Και για καποιο λογο δεν πιστευω οτι θα μαι μονη μου. Ναι, ναι, εσεις που ξεκινατε διακινηση, που τρωτε τα λεφτα, που ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ, που προστατευετε τα πιο σαπια ατομα της ελλαδας.
Να συμπληρωσω εδω οτι δεν κανω καμια απευθειας επιθεση στη θρησκεια στην οποια δεν ξερω καν αν πιστευω. Δεν μπορω να συμπεριλαβω ολα τα ατομα που διαμενουν εκει ουτε καν αυτους που ξεκινησαν το θεσμο, ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΩ. Αν θεωρειτε οτι αυτο το αρθρο θα σας προσβαλλει, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Η απλα.... συγχωρειστε με...!

Ας το παρουμε απο την αρχη. Το 1948 η Ελλαδα μαζι με αλλες 47 χωρες υπεγραψαν τη διακηρυξη για τα ανθρωπινα δικαιωματα (everyhumanhasrights.org). Τι σημαινει αυτο? Οτι η Ελλαδα συμφωνησε να ΤΗΡΕΙ αυτα που υπεγραψε και τα αποδεχτηκε σαν βασικη αρχη πανω στην οποια θα πρεπει να στηριζεται το συνταγμα της και τα προασπιζει σε αυτο στα αρθρα 4 εως 25. Συμπεριλαμβανομενου και του αρθρου 2 των ανθρωπινων δικαιωματων το οποιο αναφερει

"Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας
."
http://www.unric.org/el/index.php/human-rights-greek/18

Ωραια, συνεχιζουμε. Η "ιερη κοινοτης αγιου ορους" υπαρχει ακομη απο τα χρονια του Βυζαντιου και ενταχθηκε στο ελληνικο κρατος το 1878 με τη συνθηκη του Βερολινου. Η ελληνικη νομοθεσια προστατευει με το ν.δ. 10/16 Σεπτεμβρίου 1926 την απαγορευση της διαμονης σε "σχισματικους και ετεροδοξους" αλλα και την απαγορευση της εισοδου στις γυναικες.
"Ο λεπτοµερής καθορισµός των αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, τον οποίο, µε σύµπραξη του αντιπροσώπου του Κράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Ιερές Μονές και τον επικυρώνουν το Οικουµενικό Πατριαρχείο και η Βουλή των Ελλήνων."

mountathos.gr

Με λιγα λογια, η Βουλη των Ελληνων απλα συμφωνησε. Απλα. Σε Ο,ΤΙ προτειναν. Εγω συνεχιζω να αναρωτιεμαι.... Γιατιιιι???
Ετσι εχουμε την αυτοδιοικητη περιοχη του Αγιου Ορους υπο την προστασια της ελληνικης κυβερνησης.

Που μας παει αυτο? Οτι υπαρχει στη νομοθεσια μας διαταγμα το οποιο αναιρει το συνταγμα και οχι σε περιπτωση κινδυνου αλλα παντα

(εδω μπορειτε να δειτε το ειδικο αρθρο του συνταγματος "εις το ονομα της αγιας και ομοουσιου και αδιαιρετου τριαδος" συγκεκριμενα για το βαλτο που λεγεται αγιο ορος.
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/syntagma101-120_dioikisi.htm)

Και σας φαινοταν παραλογο το καθεστως των θεοκεντρικων μουσουλμανικων κρατων???? Ολες οι φεμινιστριουλες ομως που παλευουν για το αν θα μπορει να βαλει η σειχινα Σανελ η οχι δεν εχουν ακουσει καν οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ βγαζοντας απεξω ακομη και το 1ο αρθρο της διακηρυξης των ανθρωπινων δικαιωματων για ισοτητα και ρατσισμο βασει χρωματος, φυλου ή ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ το οποιο το προοδευτικο ελληνικο κρατος υποστηριζει.

Με λιγα λογια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. Συγνωμη, αλλα δε δεχομαι να υπαρχει ο οποιοσδηποτε ο οποιος απλα αγνοει τα κατοχυρωμενα μου δικαιωματα που επρεπε να γινει Β παγκιοσμιος πολεμος για να κατακτηθουν και μου απαγορευει να ΔΩ ενα μερος του πλανητη.

Ο πλανητης ειναι ολος ολων μας. Και κανεις δε θα μου πει που μπορω να παω και που οχι.



Γελα τζουτζουκε, γελα

Για μια αλλη οπτικη δειτε http://www.makthes.gr/news/reportage/11010/



4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά, δεν νομίζω να προσβλήθηκε κανείς από το άρθρο σου, έστω και ο 'τζουτζουκος' κι αν το διάβαζε :) Συμφωνώ περί δικαιωμάτων, αλλά η ουσία πιστεύω δεν βρίσκεται στο ότι δεν μπορείς να επισκεφθείς τον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, λόγω φύλου, αλλά στην σαπίλα που προσδιορίζει συγκεκριμένες Μονές Α.Ε.
    Ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσουμε όπως λες την επιστημονική ιδιότητα και να το κλείσουμε όλοι μαζί αυτό το μαγαζάκι.
    Παρεμπιπτόντως, μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και τα θέματα που σε βασανίζουν.
    Σου παραθέτω το email μας εάν σε ενδιαφέρει μια επικοινωνία για συνεργασία : mankeygr@gmail.com
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. me ton idio tropo pou apagoreuete na pas se aporites vaseis tis amerikis i ston skorpio tou onasi. (pistepse me exw prospathisei, eidika gia to deutero)

    Mi xoloskas, auti einai i fasi :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χολοσκαω φιλε Βασιλη, δεν μπορω!!!!! Σχετικα με το σκορπιο μιλαμε για ιδιωτικη περιοχη οποτε λογικουλι, με τα στρατιωτικα δεν ξερω τι παιζει αλλα με βαζεις σε πειρασμο να κανω μια μινι ερευνα. Και παλι ομως μιλαμε για κατι στρεμματα οχι για 350 Γ&^*^*^ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!! Ασε που εκτος απο τα πεισματα τα δικα μου περι αβατου, το τι γινεται εκει μεσα ειναι το πιο τραγικο

    Thanks for reading my friend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή